preskoči na sadržaj

Osnovna škola bana Josipa Jelačića Zagreb

Marijana Jandrašek

Dragi roditelji,

ova stranica namijenjena je prije svega Vama, da biste mogli biti bliže onome što  radimo u školi, osobito u produženom boravku, a onda i svima onima koji žele zaviriti u našu učionicu. Neki učenici  sa svojim roditeljima svakodnevno razgovaraju o svemu što su u školi doživjeli i radili.  Drugi  o školi manje govore, nadam se da će ih sadržaji  na ovoj stranici potaknuti da i oni više razgovaraju o onom što su radili ili doživjeli. Stavljat ću na stranicu sve ono što mi se učini zanimljivim. Nadam se da će Vam se dopasti.

 

Rujan

Prvi dani u boravku uglavnom vrlo brzo prolaze. Upoznajemo se, pamtimo imena, igramo se, pjevamo, plešemo... Od papirnatih tuljaka oblikovali smo lutkice kojima smo se predstavili, što volimo, a šte ne volimo. Imena pamtimo igrajući razne igre.

 

Putujemo zajedno ! Postali smo đaci ! Naše ručice su ispunile cijeli pano !

Učimo zajedno i igramo se zajedno... Svatko ima neku ideju i svaka je dobrodošla. Izrađujemo pravila ponašanja u razredu, koja ponašanja želimo, a što ne želimo, koje su posljedice i kako možemo popraviti kad nešto zabrljamo.

Na satu razrednika smo započeli, a u boravku dovršili razredni znak. 5 grupa- 5 znakova. Samo jedan ćemo glasanjem izabrati za znak 1.a razreda.

 

Mi smo đaci veseljaci, Kad si sretan, Zdravo mame, tate, tete, Četiri čarobne riječi, Škola... ovo su samo neki od naslova brojnih pjesma koje smo naučili i koje često pjevamo uz pokrete i ples. Baš to volimo !

Igranje nam je ipak najvažnije, nekad u učionici, a kad god je lijepo u našem dvorištu. 

Nakon zajedničke igre česti su ovakvi prizori, opet zajedno. Baš smo dobra ekipa !

 

Svaki dan čitamo ili barem listamo slikovnice  i knjige iz naše razredne knjižnice. Nekad čita učiteljica, a nekad sami.

 

Iako smo još uvijek na početku nastavne godine, ozbiljno smo se prihvatili posla i započeli sa svojim projektom Čitam, pripovijedam, maštam, stvaram, koji će trajati  cijele godine ali će se mijenjati teme. Ovaj put je riječ o JEŽEVIMA.  Slušali smo priču Ježeva kućica i pročitali slikopriču Jesenska svečanost, koju smo zatim i ilustrirali. Od glinamola i košuljica divljih kestena oblikovali smo ježiće i obojali ih temperama. Ti su ježići progovorili u našim izmišljenim igrokazima. Na satu likovne kulture slikali smo ježa, a na satu glazbene kulture naučili smo brojalicu Bode, bode jež. 

Mogli smo birati s kim ćemo glumiti. Evo kako smo se udružili.

 

 

 

 

Listopad

Danas smo posjetili našu školsku knjižnicu. Profesorica Josipa nam je pročitala  priču Hrabrica, a mi smo ju ilustrirali i dali svoje crteže za izložbu u knjižnici. Naučili smo  kako se posuđuju knjige i da se knjige  trebaju čuvati i vratiti čim ih pročitamo. 

 

Ovaj mjesec smo obilježili Dan kruha u našoj učionici. Vrijedne ruke mijesile su tijesto i oblikovale zanimljive kruščiće. Bio je to jaaakooo fini kruh! Pjevali smo pjesmu Mlin i recitirali pjesmicu Pekar. 

 

 

 

 

Konačno je osvanula dugo očekivana srijeda bez kiše - ROLANJE !

Imamo mi u razredu iskusnih rolera, a imamo i početnika. Ovaj put je profesorici u pomoć priskočio naš bivši učenik, iskusan roler s niz osvojenih priznanja. Početnicima nije lako, ali su vrlo ustrajni i uporni. Obavezni su ŠTITNICI ! Kažu neki:" Šteta što nema štitnika i za guzu! Trening je prošao za tren! Nakon ovog treninga još se učenika prijavilo za rolanje!

 

 

 

 

Već sljedećeg dana, odjednom smo ostali doma! IZOLACIJA ! Učiteljica nam je bolesna ! Sva sreća, nije dugo potrajalo ! Nakon povratka u školu, pričali smo o doživljajima doma i usput objasnili svoje zamišljene izume ! Svi su se trudili odrađivati zadatke koje su dobili za vrijeme trajanja škole na daljinu.

 

 

Dan štednje! Što sve možemo štedjeti? Štedjeti se može struja, voda, plin, novac, ali može i mama i tata ako im pomažeš. Evo naših kasica!

Imamo i razrednu kasicu u koju skupljamo novčiće za naše potrebe; nekad nova igra, nekad slatkiš, hrana za ptice, materijal za rad...

 

Ove godine smo imali već nekoliko rođendana, slavljenici su bili: Luka i Karla, a danas smo poklon crtali za Paulu!

 

Studeni

Evo nama  jeseni... Ptičice su male...Tiho, tiho pada...Kruška, jabuka, šljiva...

Ovaj mjesec se bavimo temom JESEN, pjevamo, slikamo, čitamo, šetamo, ali i radimo neke jesenske poslove: grabljamo lišće, skupljamo jabuke...

 

Pa to uopće nije  lako...Jedne su se grablje negdje sakrile! 

 

 Svi su bili vrijedni, a posljednji su odustali Mihael, Dora, Tia i NIkolina!

 

Od ovih ćemo jabuka ispeći kolač!

 

Učiteljica Nena nas je odvela u šumu na naš Stari grad.  Toliko lišća...a sve se žuti, crveni šareni...

 

 

Dani su sve hladniji pa smo se pobrinuli za ptičice, objesili smo im hranilice sa sjemenkama.

  

Slavimo jesen - oblikujemo jesenske krune, malo crtamo, malo klamamo osušeno lišće iz našeg parka.

  

Evo, i jabuke koje smo prošli tjedan pokupili u našem voćnjaku zaista su nam poslužile u pripremanju štrudle. Donijeli smo gulilice i ribeže i još pokoju jabuku za svaki slučaj. Uz veliko uzbuđenje prionuli smo  pripremanju štrudle. Učiteljica Marijana je pokazala što i kako treba raditi, a učiteljica Nena nam je u svemu pomagala i sve zabilježila slikajući nas. Nije bilo nimalo lako, ali nismo odustali. Za užinu smo imali poslasticu koju smo sami napravili! MLJAC! Šteta što neki ne vole štrudle. Petar kaže  da je štrudla jako fina, ali da njegova baka  napravi još finiju! Kad prođe korona, pozivamo i bake u pomoć!

  

 

 

 

 

Martin je proslavio imendan! Mi smo mu zapjevali i nacrtali crteže, a on je sve počastio slatkišima. Novoizabrana predsjednica razreda Paula, čestitala mu je u ime cijelog razreda! 

 

Još o jeseni: naš se pano iz dana u dan mijenja...

 

  

 

Tko je Videku napravio košuljicu - sa učiteljicom Nenom  smo slušali priču, gledali crtić, razgovarali smo o svojim dobrim djelima, slikali Videka i njegove prijatelje. Mi košuljicu ne zanamo sašiti, ali smo pokušali sašiti gumb. Bravo 1. a! Uspjeli smo!

 

Ovaj mjesec obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Slušali smo pjesme, zapjevali o Hrvatskoj, zapisali koliko znamo i možemo, crtali Vodotoranj, oblikovali golubicu od glinamola i ponijeli doma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokumenti


Logo

 
E-dnevnik
 
Raspored zvona
             
Prijepodne:
  1.  
  08.00-08.40  
 2.
 08.45-09.25 
 3.
 09.35-10.15
 4.
 10.25-11.05
 5.
 11.10-11.50
 6.
 11.55-12.35
 7.
 12.40-13.20
Poslijepodne:
0. 13.15-13.55
 1.
 14.00-14.40
 2.
 14.45-15.25
 3.
 15.35-16.15
 4.
 16.25-17.05
 5.
 17.10-17.50
 6.
 17.55-18.35
 
Školska kuhinja

 

Raspored prehrane za mjesec studeni!

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 11-4.pdf

 
Školski autobus

Priloženi dokumenti:
raspored prijevoza.jpg

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2017.

Ukupno: 365708
Ovaj mjesec: 7943
Ovaj tjedan: 7
Danas: 7
 
 > Djelatnici  > Marijana Jandrašek
CMS za škole logo
Osnovna škola bana Josipa Jelačića Zagreb / Podgradski odvojak 1, HR-10000 Zagreb / os-bana-jjelacica-zg.skole.hr / ured@os-bana-jjelacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju