2018-05-27 14:30:59

Upoznaj Podsused

U sklopu Europske godine kulturne baštine, a u okviru školskog projekta "Stari grad - Susedgrad", organizirana je aktivnost "Upoznaj Podsused".

Sunčanu subotu 26.5.2018. iskoristili smo da bolje upoznamo naš kraj kroz izviđačku akciju "Upoznaj Podsused". Na aktivnosti su sudjelovali učenici OŠ bana Josipa Jelačića, članovi Odreda izviđača "MP" iz Podsuseda te članovi Odreda izviđača "Plamen" s Trešnjevke. Kroz šest kontrolnih stanica prošli smo podsusedske zanimljivosti. Igre na stazi bile su podijeljene za mlađu i stariju kategoriju. Tako su učenici 1.-4. razreda izrađivali nosila, vezali čvorove, učili šifrirano pismo..., a učenici 5.-8. razreda dizali šator, isto vezali čvorove, rješavali kviz o Podsusedu i još puno toga!

Prvo mjesto u mlađoj kategoriji osvojila je ekipa "Vatrene stjenice" učenika 3.a i 3.b, a prvo mjesto u starijoj kategoriji patrola "Oganj" iz OI "Plamen".
Nadamo se da ste se zabavili i da se uskoro vidimo na izviđačkim sastancima: za 1.-4. razrede subotom od 11 do 12h, a za 5.-8. razrede utorkom od 19 do 20h. :)
Ana Crnadak

Osnovna škola bana Josipa Jelačića Zagreb