2018-03-01 21:01:39

2.b razred - Projekt Andersenove bajke

          Tijekom siječnja i veljače, iščekujući i prizivajući snijeg, učenici 2. b razreda zabavili su se i učili o prijateljstvu, odanosti, povjerenju , ljubavi, nadi i drugim vrijednostima, čitajući Andersenove bajke, a posebno obrađujući bajke Snježna kraljica i Ružno pače.

           Različite aktivnosti objedinili smo u projektu pod nazivom Andersenove bajke. Nakon višednevnog zajedničkog čitanja i razgovora o djelima, povezali smo tijek radnje i osobine likova sa pedagoškom radionicom Poticanje dječje empatije pri čemu smo izradili plakate sa likovima i njihovim osobinama. Oslikali smo dvije slikovnice Snježnu kraljicu i Ružno pače.

            Potaknuti dramatizacijom pojedinih dijelova, izmislili smo stihove i otpjevali pjesmu o Snježnoj kraljici i uz to uvježbali scensku igru koju smo prezentirali na fašnik. Svi smo bili odjeveni u snježne pahulje, a pojedinci su glumili likove u igri. Sami smo izradili rekvizite ( sanjke, ogledalo, vjetrove, šešir, krunu, pahulje) i oslikali dvorac Snježne kraljice koji nam je poslužio kao kulisa na sceni.

            Naučili smo da prijateljstvo, ljubav i odanost pobjeđuje svaku hladnoću, okrutnost i zlo. Tim ćemo se načelom voditi u našem zajedničkom druženju i radu.

Galerija

                                                                                  2.b, učenici i učiteljice


Osnovna škola bana Josipa Jelačića Zagreb