preskoči na sadržaj

Osnovna škola bana Josipa Jelačića Zagreb

 > Naslovnica
VIJESTI

SRETAN I USPJEŠAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Autor: Ivan Gotić, 5. 9. 2020.

Poštovani roditelji i učenici!

Počinje nova školska godina koja će biti vrlo izazovna i zahtjevna za sve nas. Pred nama je vrlo neizvjesno vrijeme u kojem ne možemo dugoročno planirati, primorani smo odluke donositi iz dana u dan. Nažalost, na velik dio onoga što nas očekuje u nadolazećim mjesecima ne možemo utjecati, a većinu odluka ne možemo samostalno donositi. Primorani smo slušati preporuke epidemiologa i nadležnih stručnih ustanova kako bi zaštitili sebe i druge oko sebe. Diljem svijeta sa sličnim izazovima suočavaju se djeca, roditelji i učitelji. Uglavnom, svi se slažu da je za psihičko zdravlje djece važno vratiti se u školu i koliko god je moguće ustrajati na redovnoj nastavi.

Mi smo u našoj školi poduzeli sve što je moguće da budemo spremni za sve izazove koji su pred nama. Pokušali smo primijeniti sve preporuke i savjete epidemiologa, liječnika i psihološko – pedagoške struke kako bi se naši učenici osjećali sigurno u školi.

Cilj nam je da se potaknemo učenike da se ponašaju odgovorno, poštujući sve propisane preporuke i savjete, ali i da ih pri tome psihološki ojačamo da ne razviju strah od bolesti već stav da odgovorno ponašanje štiti njih same, ali i sve druge oko njih.

Dosadašnja iskustva poučila su nas da je škola djeci važna i potrebna – ne samo kao mjesto stjecanja znanja i vještina, već i kao mjesto odgoja, druženja s vršnjacima i socijalizacije.

Da bi ostvarili taj cilj trebamo vašu pomoć i podršku. Jedino zajedničkim snagama  možemo razviti osjećaj sigurnosti  kod naše djece. Djeca trebaju osjećaj sigurnosti, osjećaj da njihovi učitelji i roditelji zajedno brinu o njima i donose najbolje odluke kako bi ih zaštitili.

Činjenica je da mnogi od nas imaju svoja i različita razmišljanja o cjelokupnoj situaciji s koronavirusom, da se ne slažemo s mnogim preporukama koje su propisane, počevši od nošenja maski do organizacije nastave.  No, unatoč tome, ponašamo se kao odgovorni članovi ove zajednice koji provodeći navedene mjere doprinose općem dobru a to je održavanje redovne nastave.

Najviše trebamo imati na umu činjenicu da što više budemo poštovali navedene mjere, duže ćemo se oduprijeti ulasku virusa u školu, a time ćemo duže neometano održavati nastavu, što nam je svima cilj. Treba istaknuti da smo na kraju školske godine proveli analizu nastave na daljinu kroz upitnik za učenike, učitelje i roditelje. Svi skupa su se složili da je online nastava ostvarila svoj cilj, a to je održavanje nastave u situaciji općeg zatvaranja ili lockdowna, no većina ispitanika je izrazila želju i potrebu za održavanjem redovite nastave u školi. U našoj školi pokušat ćemo maksimalno raditi uživo, a tamo gdje neće moći drugačije primijeniti ćemo online nastavu.

Zato vas pozivamo da svakodnevno budete podrška svojoj djeci i učiteljima, kao što će i učitelji i stručni tim biti podrška vama za sva pitanja i nedoumice. Stručni tim škole će provoditi savjetodavni rad s učenicima, učiteljima i roditeljima, te biti pomoć u svim situacijama. Ako dođe do zaraze i netko se  od učenika ili učitelja razboli, bit ćemo jedni drugima podrška kako bi se što prije vratili u našu zajednicu .

Dragi roditelji, znamo da ste zabrinuti i da imate puno neodgovorenih pitanja… ali pokušajte ne prenositi taj strah na djecu, nego ih hrabriti i motivirati na veselje i radost zbog polaska u školi i ponovnog druženja s prijateljima i učiteljima.

Nadamo se da ćemo svi ostati zdravi i da ćemo uspješno izaći iz ove avanture.

Pozdravljaju vas i nestrpljivo očekuju

Djelatnici škole BJJ

 

U nastavku možete pročitati i  preporuke dječje pravobraniteljice Helence Pirnat Dragičević o početku školske godine.

https://www.srednja.hr/novosti/pravobraniteljica-djecu-uoci-pocetka-skolske-godine-podrska-potrebna-roditeljima/
Logo

 
E-dnevnik
 
Raspored zvona
             
Prijepodne:
  1.  
  08.00-08.40  
 2.
 08.45-09.25 
 3.
 09.35-10.15
 4.
 10.25-11.05
 5.
 11.10-11.50
 6.
 11.55-12.35
 7.
 12.40-13.20
Poslijepodne:
0. 13.15-13.55
 1.
 14.00-14.40
 2.
 14.45-15.25
 3.
 15.35-16.15
 4.
 16.25-17.05
 5.
 17.10-17.50
 6.
 17.55-18.35
 
Školska kuhinja

 

Raspored prehrane za mjesec studeni!

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 11-4.pdf

 
Školski autobus

Priloženi dokumenti:
raspored prijevoza.jpg

 

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2017.

Ukupno: 365708
Ovaj mjesec: 7943
Ovaj tjedan: 7
Danas: 7
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola bana Josipa Jelačića Zagreb / Podgradski odvojak 1, HR-10000 Zagreb / os-bana-jjelacica-zg.skole.hr / ured@os-bana-jjelacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju